Bemutatkozás:


 Pallag Mihály vagyok, munkavédelmi technikus, tűzvédelmi főelőadó, emelőgép ügyintéző.

 Szakmai pályafutásom az autóiparban kezdődött, először művezetőként, majd rövidesen raktárvezetőként, később logisztikai vezetőként dolgoztam. Több mint 15 évet töltöttem számos külföldi tulajdonú cég alkalmazásában vezetői beosztásban.
 A munkavédelemmel 2008 nyarán találkoztam. Az akkori munkáltatóm megbízásából elvállaltam a vállalat munkavédelmének  szakmai felügyeletét, mint kezdő munkavédelmis. Munkáltatói oldalról a  munkavédelmi szaktevékenységet ellátó külső vállalkozóval a napi szintű kapcsolattartást, munkájának irányítását, munkavégzésében helyi segítség nyújtást, illetve távollétében a helyettesítését.
 A munkavédelem szakmai ismereteit a Budapesti Műszaki egyetemen sajátítottam el az OMKT. Kft közreműködésével, majd eredményes vizsgát 2009 nyarán tettem, és megszereztem ezen szakma valós megtanulásához szükséges jogosultságot.
 Miért mondom ezt? Hisz ezen szakmát csak is az életben lehet folyamatos tanulás mellett elsajátítani, amire a megfelelő alapokat a munkavédelmi szakember képzés nyújtja.


Főállásban mint munkavédelmi szakember, felsőfokú végzettségű tűzvédelmi szakember és emelőgép ügyintéző tevékenykedem 2010 eleje óta. Munkám során nap-mint nap tapasztalom, hogy a munkavédelemre, tűzvédelemre egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a munkáltatók, egyre nagyobb elvárásokat támasztva a beszállítóikkal, alvállalkozóikkal szemben, de nem utolsósorban saját működési területükön belül, a munkatársaik egészségének, és testi épségének megőrzését a legfontosabb feladatként tekintve.
 Változó világunkban lassan kezdjük felismerni, hogy legnagyobb érték az ember. Kezdjük megtanulni, hogy folyamatos fejlesztéssel, kellő odafigyeléssel értékeinket nem csak megőrizni, megóvni tudjuk, hanem még értékesebbé, még fontosabbá tehetjük életvitelünk, a vállalkozásunk , a társadalmunk fejlődésében. A munkavédelem valójában erről szól. Megőrizni a legnagyobb kincsünket, megóvni a káros hatásoktól, amelyet munkavégzése során érhetik. Az épséget, egészséget az elérhető legjobb technika használatával, a legszélesebb körű ismeretek alkalmazásával megóvni, megvédeni, és megőrizni.


 Munkám során találkoztam már azzal a véleménnyel is, hogy "már megint költeni kell valami felesleges dolgora......." , ellenben, ha jobban belegondolunk, akkor tisztán, és világosan is kiszámítható, hogy vajon mennyibe is kerül semmivel sem törődve egy esetleges baleset következményeként a társadalombiztosítási költségeket állni, kártérítést fizetni, és mellette még a kiesett munkaerőt is pótolni valamilyen formában. Érdemes ezt a gondolatot kicsit tovább fejlesztve a vállalkozásra tekinteni, és átfogó képet alkotva hosszabbtávú intervallumot figyelembe véve átgondolni a várható anyagi ráfordításokat.
 Véleményem, hogy egységnyi összeget mindenképpen rá kell áldozni a vállalkozás munkavédelmi helyzetére, csak a kérdés az, hogy van ki a megtörtént káresemény következményeként táppénzre, kapacitás pótlására, esetleges büntetésekre fordítja ezt az összeget, és van ki eléje megy a bajnak, és megelőzésre, kiküszöbölésre használja fel mindezt.
 Hazardírozni, bízni a szerencsében, hogy nem történik baj, gyermeki naívságszerű gondolatvitel.
 Emberek vagyunk, társadalmunkat a gondolkodás emelte minden ismert élőlény fölé, hát éljünk ezen tulajdonságunkkal, és legyünk tervezők, menjünk elébe a rossznak, és még csírájában fojtsuk el, bármilyen kezdeményezését is tapasztaljuk a munka világában.
 Ehhez jól felkészült stratégiával kell rendelkezni, humánus gondolkodással, természetesen értékként az embert szem előtt tartva.


 Célként fontosnak tartom, hogy az idáigi életem során megtanultakat, és megtapasztaltakat alkalmazva emberközpontú gondolkodással segíteni tudjak a jogszabályok, követelmények, kötelezettségek kusza világában eligazodni, és segíteni  a mai világunktól elvárható biztonságos munkahelyek megteremtését, fenntartását. Segíteni a munkáltatók munkáját, könnyítve a kötelezettségeik megfelelésében.

 
 Amennyiben mindezek olvasása után úgy gondolja, hogy segíthetek Önnek, kérem, elérhetőségem egyikén keressen további egyeztetés céljából.


 Remélem, hogy a honlapomon található információk hasznosnak bizonyulnak
 tanulmányozásuk közben.